torsdag 14 april 2011

B Angels är månadens UF-företag


Elever från LBS Halmstad har vunnit pris för månadens UF-företag, vilket är enormt glädjande! Det är Emma och Emily som arrangerar en konsert med Danny Saucedo på Nolltrefem i Halmstad den 26 april. Läs mer om deras företag och idé på UF:s webbsida.
Ni hittar dem också på deras Facebooksida.

UF har under sina 30 år hunnit inspirera många till entreprenörskap - var fjärde elev som driver UF-företag startar sedan eget efter gymnasiet. I den nya gymnasieskolan GY11 som drar igång i höst ska entreprenörskap genomsyra skolgången och det blir angeläget att verkligen ge eleverna en chans att testa på detta i skarpt läge. Vi är redan igång med detta, men arbetet behöver fördjupas och involvera fler ämnen. Vi har UF-lärare på skolan, men vi har märkt att det finns ett behov av fler utbildade UF-lärare.

Jag gick tillsammans med några andra lärare från skolan en UF-lärarutbildning i tisdags och vi blev allihop väldigt inspirerade. Bland annat fick vi träffa UF-företaget Ikaros UF, vars idé är att reparera skadade skärmar till Iphones. De har vunnit pris för bästa reklamfilm och berättade kring sitt företag och hur de fick idén. De är ett bra exempel på att man inte behöver veta direkt när man börjar vad företaget ska inrikta sig på. En av medlemmarnas telefon hade gått sönder och det var för dyrt att skicka in den för lagning. Han lagade den därför på egen hand och märkte att det gick relativt enkelt. Detta hände innan de började med sitt UF-företag men det var först en bit i skolarbetet som de insåg att detta borde vara deras nisch.

Med dagens tuffa arbetsmarknad för ungdomar är UF ett utmärkt sätt att förbereda eleverna på att driva egna företag med allt vad det innebär från att testa olika roller i ett företag till marknadsundersökningar, budget, affärsplan, reklam och årsredovisning.




Inga kommentarer: