onsdag 13 maj 2009

Huliganer dejtade i Kvibille

Nyligen träffades ett hundratal fotbollshuliganer vid en gammal nedlagd bensinmack utanför Kvibille för att slåss efter en fotbollsmatch. Detta är en märklig händelse som kanske tyder på att fotbollshuliganer egentligen är primitivt kontaktsökande människor.

Vi har alltså två gäng med testosteronstinna och aggressiva unga män som vill slåss. Unga arga män som samtidigt har sinnesnärvaro nog att kontakta varandra och stämma träff, som inför en kärleksfull dejt. Eller som inför ett pojkaktigt slagsmål: "Du och jag kl sju i kväll vid tennisbanan"

Den nedlagda bensinmacken där de träffades ligger avsides utanför Kvibille samhälle invid gamla E6:an. De måste tydligen ha varit ute och rekat i förväg för att välja den platsen för sin batalj.

Man undrar i sitt stilla sinne hur de fick kontakt med varandra? Hur ser deras kontaktannons ut? Var det kanske så här:

"Vi är ett gäng arga fotbollshuliganer som vill slåss. Vi håller på fotbollslaget Malmö FF. Ni håller på Djurgården och vill få smäll på käften. Kom till gamla bensinmacken utanför Kvibille (länk till hitta.se). Ha på er halsdukar i tydliga lagfärger."

Kanske använde de Facebook för att få kontakt? De misslyckades i alla fall med att vara hemliga. 30 sekunder efter att de träffats så var polisen på plats och hindrade bråket.

Reportage från SR Halland.

Inga kommentarer: