måndag 13 december 2010

Inspiration - ny skoltidning på LBS

Chefredaktör Julia Zryd är nöjd med första numret.
Det är med glädje och stolthet som jag presenterar det första numret av nya skoltidningen Inspiration. Den nya skoltidningsredaktionen skapades tidigare höstas och består mestadels av elever i ettan, men den är öppen för alla som vill bidra med text, bild och layout.

- Vi har skrivit om sånt som intresserar oss och sånt som vi tror att folk vill läsa om. En blandning av många olika ämnen. Vi upplever att det gick bättre än vi trodde från början. Alla har jobbat på jättebra! Det blev många sena kvällar nu inför tryckningen, säger chefredaktör Julia Zryd.

Redaktionen har jobbat kreativt och målmedvetet för att få färdigt första numret innan jul. Tidningen innehåller en bra mix av nöje, lokala skolnyheter, mode, bildning och skönlitteratur. Inspiration kommer ut i tryckt form, men finns här att läsa som PDF.

- I nästa nummer kommer en studentkokbok som bilaga och så blir det plugg-tips och om nyårslöften. Sen ska vi försöka få tag i ett medium eller så blir det intervju med en häxa! säger Julia Zryd.

Inspiration har även anmält sig till tävlingen Lilla Journalistpriset i kategori print.

Läs och inspireras!


/Martin